Takaful Hayat

Hong Leong MISG Takaful Berhad

LOGO

Hong Leong MSIG Takaful Berhad (HLM Takaful) adalah pengendali takaful komposit berlesen sejak tahun 2006 dan satu perikatan strategik antara Hong Leong Financial Group Malaysia (HLFG), sebuah kumpulan perkhidmatan kewangan bersepadu terkemuka dan Mitsui Sumitomo Insurance Company, ahli Kumpulan Insurans MS & AD Jepun, salah satu syarikat insurans terbesar di dunia.

HLM Takaful merupakan komponen penting dalam perkhidmatan kewangan Islam HLFG, platform bersepadu yang menawarkan Perbankan Islam, Pelaburan Islam, Pengurusan Kekayaan Islam dan Takaful berdasarkan dasar Syariah.

Penjenamaan dan identiti kedua-dua organisasi ini menawarkan HLM Takaful peluang untuk memanfaatkan kepakaran Shariah, skalabilitas, asas pelanggan, saluran pengedaran dan rangkaian cawangan HLFG, sambil memanfaatkan pengalaman  MSIG di peringkat antarabangsa untuk kepakaran teknikal dan penyelesaian inovatif. Hasilnya ialah penciptaan pelbagai penyelesaian dan perkhidmatan takaful umum dan komprehensif dan komprehensif untuk sektor runcit dan korporat, didorong oleh prinsip-prinsip Syariah sepenuhnya.

 

PRODUK & PERKHIDMATAN

TAKAFUL KELUARGA – INDIVIDU

 

%d bloggers like this: