i-Care Hasanah

Pelan Simpanan Dengan Guaranteed Yearly Income Tertinggi Sehingga 50%

– Pelan lengkap terbaik merangkumi manfaat 4 dalam 1 iaitu “Pelaburan, Simpanan, Pendapatan & Perlindungan”
– Simpan minima dari RM5,000 setahun dan anda layak menerima keuntungan tahunan terjamin melebihi 20%
– Simpanan Pelaburan Patuh Syariah yang mudah dan flesksible serta memberikan pulangan pendapatan tertinggi di Malaysia
– Pilihan Simpan 8 atau 10 tahun dan peroleh pulangan konsisten berterusan sehingga tempoh 20 tahun

Kenapa Perlu Memilih Pelan i-Care Hasanah?

1. Pelan simpanan dengan GYI tertinggi sehingga 50%, pulangan sehingga 20 tahun, berserta perlindungan takaful


2. Pelan ini merupakan pemenang bagi anugerah “MOST OUTSTANDING TAKAFUL PRODUCT” KLIFF 2016 di Kuala Lumpur


3. Sebuah jenama produk dibawah Hong Leong Group, iaitu sebuah syarikat dengan reputasi kewangan kukuh bertaraf dunia


“Pelan Pelaburan & Simpanan ini direka bukan sahaja untuk orang perseorangan sahaja tetapi ia direka untuk Syarikat, Koperasi dan Peniaga..”

Melalui kaji selidik dari sample-sample rujukan klien dan survey umum yang kami lakukan. Masih terlalu ramai pemilik Syarikat Sdn Bhd & Enterprise, Koperasi dan Peniaga di Malaysia tidak begitu mengambil berat akan soal pengurusan simpanan dan kewangan mereka

Bagi mereka fokus utama adalah megenai jualan dan pendapatan dari perkhidmatan, sementara soal pengurusan simpanan seringkali diambil mudah

Ada yang selesa hanya menyimpan di FD akaun bank semata-mata inginkan reputasi sebagai prefered/priority customer dan layanan istimewa ala-ala vip/vvip

Hakikatnya mereka melayan anda istimewa hanyalah kerana sumber kewangan anda.

Ada pula yang lebih selesa menyimpan di ekuiti pelaburan unit trust. Oleh kerana mempunyai agen tersendiri yang menjaga (financial advisor), justeru terus menutup minat untuk mengetahui atau mengambil tahu tentang pelan2 simpanan atau pelaburan lain

Ada pula yang tidak mahu langsung membuka fikiran hanya tetap ingin menyimpan melalui TH atau Amanah Saham sahaja tidak kira dividen dan pulangannya berapa. Lebih diyakini bagi mereka. Risiko terjamin pelan simpanan pelaburan dah cukup matang. Sebenarnya bukan apa, antara faktor lain dah terbiasa menjadi diantara medium simpanan utama dari generasi ke generasi

Ada pula yang lebih selesa menyimpan di koperasi kerana pulangan dividen yang lebih tinggi ada yang boleh mencecah sehingga 15% setahun

Tidak salah, masing2 boleh tentukan untuk simpan di mana. Saya sendiri pun walaupun ada menyimpan di I-Care Hasanah masih ada juga akaun simpanan di Tabung Haji, ASB dan Unit Trust. Variasikan kerana setiap satunya ada target berbeza.

Hakikatnya tiada pelan yang sempurna. Begitu juga I-Care Hasanah, kalau lagi banyak simpanan anda ada lagi berbaloi, yang negatifnya kerana kami tidak menyediakan modal permulaan simpanan untuk anda seperti Amanah Saham loan

TAPI nanti dulu.. masih ada taktikal dan cara untuk positifkan semula (penyelesaian). Hakikatnya Pinjaman Amanah Saham juga anda meminjam loan tetapi pihak bank uruskan untuk anda. Sebab itu ia dikira sebagai komitmen loan

Untuk simpanan I-Care Hasanah, sekiranya tiada modal anda masih boleh buat konsep yang sama. cuma lagi menarik sebab anda tak perlu bayar selama tempoh simpanan!

Anda hanya bayar 8 atau 10 tahun sahaja, tapi 20 tahun anda makan hasil sahaja. Malah ada perlindugan takaful diberikan juga

Jangan takut nak pinjam bank sebab interest personal loan tak lebih 10% setahun, tapi I-Care Hasanah bagi pulangan pendapatan/ala-ala dividen tertinggi sehingga 50%!

Habis personal loan nak kena bayar ke bank mana ada duit. Sama la macam Pinjaman Amanah Saham cuma anggap untuk pelan ini asing. Tahun berikutnya dapat dividen anda guna untuk cover pinjaman

Lagi satu jangan risau sebab anda pinjam bukan untuk joli atau masuk MLM atau pelaburan atau skim yang mengarut2 tak diiktraf bank negara

Pelan I-Care Hasanah diiktiraf BNM dan PIDM. Malah diiktiraf sebagai produk takaful terbaik 2016

Apa yang anda pinjam anda simpan. maksudnya duit pinjaman tu tak terusik pun. Anda cuma ternak dan kembangkan. Kalau emergency sangat perlu guna, itu masih duit anda.. bukan macam Pinjaman Amanah Saham duit tu belum jadi duit anda. anda nak tutup awal dan ambil semua duit simpanan boleh cuma dicaj penalti sedikit sahaja

I-Care Hasanah adalah pelan simpanan terbaik 2016, 2017 dengan pembayaran pulangan pendapatan/ala-ala dividen paling tinggi sehingga 50% setahun

Nak tahu lebih lanjut sila klik link ini

%d bloggers like this: