Medical Card! Penting Ke?

TYPE OF TREATMENT
Jawapannya terlalu subjektif. Ada yang cakap penting dan ada juga sebaliknya. Sebagai perunding takaful suka saya nasihat kepada orang ramai yang medical card ni cuma pilihan jer. Takda pun should be okay boh.

Kenapa pilihan dan bukan keperluan ? Sebab kita masih ada hospital kerajaan. Sekarang hospital kerajaan pun banyak yang bagus dari segi perkhidmatan dan rawatan. Doktor pakar pun ramai kat sana dan kebanyakkan kos rawatan di hospital kerajaan boleh dikatakan hampir percuma. Ya hampir percuma jika tidak melibatkan rawatan untuk penyakit-penyakit kritikal.

Tapi ada rawatan yang berbayar boh. Jangan ingat semua percuma. Jangan dengar cakap orang. Itu semua mitos lama yang anggap semua rawatan dan pembedahan adalah percuma. Boleh rujuk jadual di atas. Tapi mahal ke ? Tak lah mahal sangat kalau kita nak bandingkan dengan kos rawatan di hospital swasta.

Tapi bila dah murah ni boh kena la sanggup tunggu giliran yang lama. Kalau nak cepat boh boleh pilih ke hospital swasta. Tapi bila tengok kosnya boleh pitam boh. Patutlah ada yang bergadai rumah dan tanah untuk tampung kos rawatan. Bukan biasa-biasa.

Jadual ni tunjuk kos rawatan untuk tahun 2018. Kalau 5 ke 10 tahun akan datang saya percaya kosnya dah boleh beli HANDBAG BIJAN boh. Fikir-fikirkan.

P/s : Jika boh tengah mencari MEDICAL CARD YANG TIADA LIMIT TAHUNAN & TIADA HAD SEUMUR HIDUP dengan sumbangan yang paling mampu boleh roger saya. Insha Allah dengan tiada limit tu boh tak perlu risau akan kenaikkan kos rawatan di masa akan datang.

BERMINAT BOLEH KLIK LINK INI SEKARANG…

 

Published by auliyaagency.com

PERUNDING TAKAFUL REGISTERED BY HONG LEONG MISG TAKAFUL, ETIQA TAKAFUL, MEDISAVERS EHSAN, PHILLIP MUTUAL BERHAD AND WASIYYAH SHOPPE BERHAD

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: