Bukan Saya Yang Dapat Pun, Kenapa Nak Sum Covered Tinggi-Tinggi…

SCU

“Pampasan kematian tu tak payah lah tinggi-tinggi. Bukan saya dapat pun. Dah mati nanti orang dok berebut harta saya”
Sebenarnya.. ramai yang tak sedar, bila diterangkan pun kurang kefahaman..
Mai saya nak share sikit.. saya share dengan penuh kasih sayang agar lebih ramai yang faham.
Dalam polisi HLM Takaful(polisi takaful lain kene tanya ejen lain).. pampasan kematian bukan hanya dibayar bila orang yang dilindungi meninggal dunia. Di bawah manfaat yang sama, pampasan juga akan dibayar sekiranya orang yang dilindungi disahkan HILANG UPAYA KEKAL KESELURUHAN dan HILANG UPAYA USIA TUA (OAD).
Kalau meninggal, pampasan tu boleh tolong bayar hutang piutang, boleh buat anak2 meneruskan hidup, boleh buat sedekah ataupun boleh diguna pakai utk kos pengurusan harta pusaka korang nanti. Kalau tak ada sangat sesapa nak dibagi duit tu, bagi kat saya ni pun boleh … ataupun boleh serahkan pada baitumal…

 

Tapi…Kalau sakit terlantar tak mati-mati?
Terkebil-kebil mata. Itu je yang mampu…
Jangan kata nak kerja… nak makan pun kene orang suap, nak buang air kene orang pakaikan pampers… macam mana?
Itu lah pentingnya pampasan hilang upaya kekal keseluruhan. Nak beli pampers orang tua bukan murah. Nak beli susu khas, nak beli suppliment bagi tambah tenaga sebab tak lalu makan, nak beli katil orang sakit, macam-macam lah nak dibeli.
Lepas tu kalau perlu bayar jururawat datang rumah. Orang yang jaga kita tu pun silap2 kene berhenti kerja sebab nak jaga kita.
Tinggi kos nya. Tapi income dah tak ada… mana nak dapat duit?
Melainkan kita berharta seperti ismet ghulam raja..😄😁
Dapatkan pelan terbaik dari HLM Takaful, dengan RM50 sebulan anda dah boleh “create asset” untuk diri & keluarga. Isikan maklumat di bawah untuk mendapatkan sebutharga PERCUMA!

 

Published by auliyaagency.com

PERUNDING TAKAFUL REGISTERED BY HONG LEONG MISG TAKAFUL, ETIQA TAKAFUL, MEDISAVERS EHSAN, PHILLIP MUTUAL BERHAD AND WASIYYAH SHOPPE BERHAD

Tinggalkan komen

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: