Hong Leong MSIG Takaful Berhad

hongleong-logo

Hong Leong MSIG Takaful Berhad (HLM Takaful) adalah pengendali takaful komposit berlesen sejak tahun 2006 dan satu perikatan strategik antara Hong Leong Financial Group Malaysia (HLFG), sebuah kumpulan perkhidmatan kewangan bersepadu terkemuka dan Mitsui Sumitomo Insurance Company, ahli Kumpulan Insurans MS & AD Jepun, salah satu syarikat insurans terbesar di dunia.

HLM Takaful merupakan komponen penting dalam perkhidmatan kewangan Islam HLFG, platform bersepadu yang menawarkan Perbankan Islam, Pelaburan Islam, Pengurusan Kekayaan Islam dan Takaful berdasarkan dasar Syariah.

Penjenamaan dan identiti kedua-dua organisasi ini menawarkan HLM Takaful peluang untuk memanfaatkan kepakaran Shariah, skalabilitas, asas pelanggan, saluran pengedaran dan rangkaian cawangan HLFG, sambil memanfaatkan pengalaman  MSIG di peringkat antarabangsa untuk kepakaran teknikal dan penyelesaian inovatif. Hasilnya ialah penciptaan pelbagai penyelesaian dan perkhidmatan takaful umum dan komprehensif dan komprehensif untuk sektor runcit dan korporat, didorong oleh prinsip-prinsip Syariah sepenuhnya.

 

Produk & Perkhidmatan

Takaful Keluarga – Individu

 

 

Untuk keterangan lanjut tentang produk sila klik HOTLINE

 

 

Published by auliyagroup.com

PERUNDING TAKAFUL REGISTERED BY HONG LEONG MISG TAKAFUL, ETIQA TAKAFUL, PHILLIP MUTUAL BERHAD AND WASIYYAH SHOPPE BERHAD

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: